Surówka z pekinki i czerwonej kapusty, powstała przypadkiem, jednej i drugiej było za mało aby je podać osobno, więc je zmieszałam, wyszła doskonała kombinacja do mięsa:)
Średnia kapusta pekińska
Pół słoika kapusty czerwonej w zalewie octowej ( około 300
g)
Cebula
Świeżo mielony pieprz
1-2 łyżki majonezu
Umytą kapustę pekińską szatkuję, cebulę obieram i kroję w
kostkę, przesypuję do miski razem z kapustą.
Czerwoną kapustę odcedzam z zalewy, i dodaję do miski.
Całość przyprawiam pieprzem i solą czosnkową, dodaję majonez
i mieszam.
Odstawiam na 15 minut,
aby składniki się „przegryzły”
Doskonały dodatek do drugiego dania.
pysznosci:)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://ccuisinee.blogspot.com/
Dziękuję ;)
OdpowiedzUsuń