wtorek, 26 listopada 2013

Surówka z pekinki i czerwonej kapusty

Surówka z pekinki i czerwonej kapusty, powstała przypadkiem, jednej i drugiej było za mało aby je podać osobno, więc je zmieszałam, wyszła doskonała kombinacja do mięsa:)


Średnia kapusta pekińska
Pół słoika kapusty czerwonej w zalewie octowej ( około 300 g)
Cebula
Świeżo mielony pieprz  
1-2 łyżki majonezu






Umytą kapustę  pekińską szatkuję, cebulę obieram i kroję w kostkę, przesypuję do miski razem z kapustą. 

Czerwoną  kapustę odcedzam z zalewy, i dodaję do miski.

Całość przyprawiam pieprzem i solą czosnkową, dodaję majonez i mieszam.

Odstawiam na  15 minut, aby składniki się „przegryzły”

Doskonały dodatek do drugiego dania.  


3 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...