Prosta zupa jarzynowa, bardzo ją lubimy, jak tylko mam do wykorzystania jakiś wywar/ bulion to ją gotuję.
Polecam z drobnym makaronem, u mnie tym razem kokardki czanieckie.
Pycha, zapraszam)
Makaron kokardki małe czaniecki
2 l bulionu
drobiowego
2 marchewki
Korzeń pietruszki
Ćwiartka selera
Por
15 dag zielonej fasolki szparagowej
Szklanka groszku zielonego( może być mrożony)
10 brukselek
Pieprz i sól do smaku
Kubek śmietany (150 ml)
Warzywa należy umyć i obrać. Brukselkę obieram, większe
przekrawam na pół. Marchew , seler, korzeń pietruszki , kroję w kosteczki, por
w piórka, fasolkę szparagową na mniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa dodaję do bulionu i gotuję do miękkości. Na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku.
Makaron gotuję i odcedzam.
Nakładam na talerze i zalewam gorącą zupą.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)