Mielone z musztardą i kolendrą, świetna odmiana tradycyjnych mielonych. Pyszne i aromatyczne mięsko, można podać z czerwoną kapustą i ziemniakami, zapraszam:)
70 dag karczku
1 jajko
Płaska łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą Kamis
Łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
Czosnek z młynka wg smaku
Sól do smaku
1-2 łyżki musztardy chrzanowej Kamis
Bułka tarta
Olej
Formuję średniej
wielkości sznycelki, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju, z
każdej strony, na wolnym ogniu, do zrumienienia.
Podałam z czerwoną kapustą i ziemniakami.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Przepis świetny :) z kolendrą nie jadłam jeszcze :)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować;)
Usuń...Czy to na pewno sznycelki...?????
OdpowiedzUsuńMożna je nazwać sznycelkami:)
UsuńWypróbuję z pewnością, zmienić zwykłe mielone w coś niebanalnego zawsze warto :)
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło:)
UsuńCiekawy pomysł na mielone. W takiej wersji jeszcze ich nie próbowałam :))
OdpowiedzUsuń