Spaghetti z sosem Napoli , kiełbasą i cebulą, pyszna odmiana tradycyjnego dania.
Makaron spaghetti Czaniecki
30 dag drobiowej kiełbasy
Cebula
Sos w proszku do spaghetti
Napoli u mnie Winiary Pomysł na..
Łyżeczka ziół prowansalskich
Czosnek w granulkach
Świeżo zmielony pieprz
Olej
Kiełbasę obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki (
kostki)
Cebulę obieram i także kroję w kostkę. Przesmażam razem z kiełbasą na oleju.
W między czasie gotuję makaron. Hartuję go zimną wodą i
odcedzam.
Sos dokładnie mieszam w zimnej wodzie ( 300 ml) wg wskazówek producenta. Wlewam do podsmażonej kiełbasy i cebuli,
dodaję zioła prowansalskie, czosnek i pieprz. Mieszam i duszę całość ( 5-10
minut)
Makaron wykładam na talerze
, polewam sosem , na wierzch starłam ser Grana Padano.
Dla mnie bomba! I do tego pyszna ;)
OdpowiedzUsuńOj pyszna ta bomba, dziękuję :)
Usuńuwielbiam tego typu sosy:)
OdpowiedzUsuńPs. gotowanie za głosowanie trwa:)
Już lecę :)
UsuńMoze i smaczne ale dlaczego nazwa napoli? Przeciez spaghetti napoli nie zawiera miesa... tylko po Bolonsku
OdpowiedzUsuńW przepisie użyła gotowego sosu Napoli, dlatego:) Tytuł brzmi Spaghetti "Z sosem" Napoli, nie Spaghetti Napoli:) Pozdrawiam ciepultko:)
Usuń