Pyszne pachnące cynamonem i skórką cytryny danie – makaron z jabłkami, z dodatkiem zdrowych i smacznych jagód goji.
Makaron tasiemka Czaniecki 400 g
1 kg jabłek
Cynamon wg smaku
Łyżka owoców goji od Skworcu
1 łyżeczka skórki cytrynowej posypka Royal Brand
Cukier trzcinowy Sante wg smaku
Łyżka masła
Jabłka myję, obieram, wycinam gniazda nasienne i ścieram na tarce. Dodaję łyżkę masła, i przesmażam cały czas mieszając , dodaję owoce goji, skórkę cytrynową , cukier i cynamon, duszę całość aż jabłka zmiękną. Jeśli jest potrzeba, można podlać wodą.
Makaron gotuję wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzam, przekładam porcję na talerz, nakładam jabłka, posypuje dodatkowo cynamonem i suszonymi owocami goji.
Podaję od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)