sobota, 28 września 2013

Makaron z jabłkami i jagodami goji




Pyszne pachnące cynamonem i skórką cytryny  danie – makaron z jabłkami, z dodatkiem zdrowych i smacznych jagód goji.




Makaron tasiemka Czaniecki 400 g

1 kg jabłek

Cynamon wg smaku

Łyżka owoców goji  od Skworcu 

1 łyżeczka skórki cytrynowej posypka Royal Brand 

Cukier trzcinowy  Sante wg smaku 

Łyżka masła






Jabłka myję, obieram, wycinam gniazda nasienne i ścieram na tarce. Dodaję łyżkę masła, i przesmażam cały czas mieszając , dodaję owoce goji, skórkę cytrynową , cukier i cynamon, duszę całość aż jabłka zmiękną. Jeśli jest potrzeba, można podlać wodą.

Makaron gotuję wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzam, przekładam porcję na talerz, nakładam jabłka, posypuje dodatkowo cynamonem i suszonymi owocami goji. 


Podaję od razu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...