Makaron świderki kolorowe Czaniecki
30 dag pieczarek
Cebula
1 serek topiony kremowy
Śmietana (150 ml)
Makaron gotuję i odcedzam.
Sól i biały pieprz do
smaku
Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki, obgotowuję,
następnie odcedzam i przesmażam z piórkami cebulki. Jak pieczarki są już
odpowiednio miękkie dodaję serek topiony
i śmietankę , mieszam do całkowitego
rozpuszczenia serka. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowym sosem polewam makaron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)