niedziela, 1 września 2013

Kolorowe świdry z delikatnym sosem

Kolejna propozycja na pyszny sos, pieczarkowy z serkiem topionym. Smak serka dobieramy wg własnych upodobań;)


Makaron świderki kolorowe Czaniecki
30 dag pieczarek
Cebula
1 serek topiony kremowy
Śmietana (150 ml)
Makaron gotuję i odcedzam.
Sól  i biały pieprz do smaku




Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki, obgotowuję, następnie odcedzam i  przesmażam z  piórkami cebulki. Jak pieczarki są już odpowiednio miękkie  dodaję serek topiony i śmietankę , mieszam  do całkowitego rozpuszczenia serka. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowym sosem polewam makaron.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...