poniedziałek, 2 września 2013

Wyniki konkursu z Premium Rosa



Kochani , koniec konkursu z Premium Rosa Dziękuję Wam serdecznie za udział:) Frekwencja miło mnie zaskoczyła, 16 uczestników konkursu, nadesłało w sumie 78 przepisów!! Wszystkie zasługują na wyróżnienie, i gdybym mogła nagrodziła bym każdego... jednak musiałam wybrać tylko trzy...




Nagradzam Elwirę Konicką , najbardziej spodobał mi się Jej przepis "Mrożona biała herbata o różanym smaku"







2 torebki białej herbaty
2 łyżeczki suszonych płatków róży
szczypta sody oczyszczonej
gęsty syrop różany (z płatków)
plasterki cytryny i limonki
świeże płatki róży

Herbatę i suszone płatki róży zalewamy 1 szklanką wrzącej wody, dodajemy dosłowną szczyptę sody ( dzięki temu nasza herbata nie będzie miała swojej typowej goryczki i nie stanie się mętna) i zostawiamy na 5 min . Po tym czasie wyjmujemy torebki herbaty i dolewamy 2 szkl zimnej przegotowanej wody. Wstawiamy do lodówki, aby herbata dobrze nam się schłodziła. Do szklanek wlewamy 2 łyżki syropu różanego. Jeżeli lubimy bardziej słodką dajemy więcej. Wkładamy kilka kostek lodu, plasterek cytryny, limonki, kilka świeżych płatków róży i kilka mrożonych truskawek. Wszystko zalewamy zimną herbatą z lodówki. Dekorujemy wedle uznania. Przed wypiciem mieszamy.

Drugą nagrodzoną osobą jest Agata Skiba,
przepis Truskawkowe orzeźwienie jest bardzo kuszący








Truskawkowe orzeźwienie

400 g naturalnego jogurtu
350 g świeżych truskawek
1 łyżka naturalnego miodu
1 łyżka pszennych otrąb
kilka listków posiekanej świeżej melisy
Do dekoracji:
4 truskawki
kilka gałązek melisy
Truskawki myjemy osuszamy na sicie i obieramy z szypułek.Wrzucamy do wysokiego pojemnika dodajemy miód i miksujemy blenderem,następnie dodajemy otręby pszenne i wlewamy jogurt oraz dodajemy posiekaną świeżą melisę,znów miksujemy blenderem .
Rozlewamy do szklaneczek ,dekorujemy pokrojonymi na słupki truskawkami i melisą .


Trzecią osobą do której powędrują produkty Premium Rosa jest Alina Waliczek , i pyszne, orzeźwiające Smoothie arbuzowe z limonką






Smoothie arbuzowe z limonką -
SKŁADNIKI:
0,5 kg arbuza czerwonego
2 łyżki soku z limonki
10 kostek lodu
limonka i maliny do dekoracji
ewentualnie cukier puder do smaku
Smoothie arbuzowe z limonką - PRZYGOTOWANIE:
Wybieramy bardzo dojrzałego arbuza. Wyciągamy wszystkie pestki i kroimy miąższ na mniejsze kawałki. Wkładamy do naczynia z blendera dodajemy sok z limonki,lód i miksujemy. Rozlewamy do kieliszków, dekorujemy plasterkiem limonki, kawałkiem arbuza, maliną i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. Jeśli arbuz jest mało słodki możemy dosłodzić cukrem pudrem do smaku.

Laureatki proszę o przesłanie danych do wysyłki i nr tel dla kuriera na maila, takietampichcenie@gmail.com

Jeszcze raz wszystkim dziękuję i zapraszam do następnych konkursów;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...