Carbonara...........Pyszne danie, nie szkodzi że kaloryczne. Raz za czas można sobie pozwolić na
małe szaleństwo!
Makaron u mnie kolorowe świdry Czaniecki
20 dag chudego wędzonego boczku
Szklanka śmietanki 30%
3 żółtka jaj
Drobniutko posiekana natka pietruszki
Spora garść startego parmezanu
Pół łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis
Pieprz biały mielony Kamis- do smaku
Sól wg gustu, boczek i ser są już dość słone wg mnie
W miseczce mieszam śmietankę i żółtka , dodaję posiekaną natkę i przyprawy, posypuję serem , mieszam i wlewam do przesmażonego boczku. Chwilkę jeszcze zostawiam na palniku, jak jest już dość gorące podaję.
Można dodać makaron od razu do sosu, ja jednak wolę polać go dopiero na talerzu:)
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Uwielbiam Carbonarę. Niestety mój Mąż nie - dlatego rzadko ją robię. Wygląda bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńZrób tylko dla siebie, mąż niech zje co innego:)
Usuńoj tak, pyszna pasta nie jest zła, ale ze względu na kalorie dość rzadko u mnie gości.
OdpowiedzUsuńU nas też rzadko, ale cóz :)
Usuńczasami można sobie pozwolić na małe szaleństwo - do tego dania pasuje również duży makaron - rurki :)
OdpowiedzUsuńOj na pewno, też go lubię :)
UsuńUwielbiam, dzisiaj też miałam na obiad. Fajnie wygląda z tym kolorowym makaronem.
OdpowiedzUsuńAlinko, i świetnie z nim smakuje;)
UsuńLubię takie dania,Twoje wygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa;)
Usuń