wtorek, 10 września 2013

Pasta z twarogu i łososia z dodatkiem chilli

Kolejna pyszna pasta, tym razem łosoś, twaróg, odrobina chilli, i ketchup...a i cebula:) Wyszło pysznie ...powiem nieskromnie;) 
Zapraszam:)




50 dag twarogu 

30 dag wędzonego łososia 

Pół dużej cebuli 

3 ząbki czosnku 

2 łyżeczki pieprzu ziołowego 

Pół łyżeczki chilli 

3 łyżki pikantnego ketchupu







Łososia obieram z ości i ze skóry, dzielę na mniejsze części. Cebulę i czosnek obieram, dzielę na mniejsze kawałki i wrzucam do blendera, miksuję i dodaję ser biały, oraz kawałki łososia.

Otwieram pokrywę i wsypuję przyprawy oraz dodaję ketchup. Wszystko razem miksuję do uzyskania jednolitej masy.

Nie trzeba solić , łosoś jest wystarczająco słony.





*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...