piątek, 8 maja 2015

Twarożek z rzodkiewką

Bardzo lubimy wszelakie pasty do pieczywa. 

Jako że wiosna, to nie może zabraknąć nowalijek, takich jak np. rzodkiewka.  Z białym serem, tworzy doskonały duet, spróbujcie, nam bardzo smakuje. 

Twarożek,  jeśli nie macie dojścia do wiejskiego, wybierajcie te dobrej jakości, czytajcie etykietki, ja kupuję tutaj (KLIK)



Twarożek z rzodkiewką


Potrzebujemy :

25 dag twarogu
pęczek rzodkiewek (dobra cena KLIK) 
papryka słodka
sól
pieprz biały mielony
łyżka śmietany  lub jogurtu




Rzodkiewki myję , odcinam ogonki i ścieram na tarce o grubszych oczkach . Zostawiam na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku. 




Przekładam je do miski, do rzodkiewek dodaję twaróg, rozdrabniam go za pomocą widelca, można twaróg wcześniej zmielić, dodaję jogurt,  „ucieram „ całość łyżką . 

Następnie doprawiam do smaku solą, papryką  i pieprzem.  Ilość przypraw należy dostosować wg własnego smaku. 











4 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)