Pikantne, aromatyczne, syte i rozgrzewające danie, pachnące wędzoną papryką i grzybami.
Ilość przypraw można regulować wg swoich smaków, my lubimy na ostro:)
Kg mięsa ( u mnie z udźca indyka)
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
Olej ryżowy
Łyżka suszonej włoszczyzny
4-5 kulek ziela angielskiego
Łyżka wędzonej papryki
Łyżka czosnku niedźwiedziego Royal Brand
Pełna łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą Kamis
Łyżka przyprawy grill barbecue Royal Brand (Skład:
papryka,chili,rozmaryn,cebula,koperek,tymianek)
Łyżka przyprawy arabiata przyprawa włoska Royal Brand (mieszanka
składająca się z pomidorów, czosnku i czerwonego chili)
Łyżka mielonych suszonych grzybów
Sos sojowy grzybowy wg smaku
Z mięsa wycinam zbędny tłuszcz i błonki, myję i osuszam,
następnie kroję na mniejsze kawałki/kostki .
Pokrojoną drobno cebulę podsmażam na oleju, dodaję suszoną
włoszczyznę, mieszam, po chwili dodaję mięso , delikatnie obsmażam i dodaję
przyprawy, duszę całość około 10-15 minut, po tym czasie podlewam gorącą wodą.
Gotuję całość do miękkości. Na koniec można zrobić zasmażkę, my jednak wolimy bez zagęszczania.
Polecam jako dodatek dobrej jakości makaron z pełnego przemiału.
Lubię pikantne dania :)
OdpowiedzUsuńMy bardzo:)
Usuńja również lubię pikantnie:)
OdpowiedzUsuńAniu, zachęcam do zrobienia:)
Usuń