sobota, 25 stycznia 2014

Kremowa pomidorówka z gwiazdkami

Pyszna zupa pomidorowa, zmiksowane warzywa lekko ją zagęszczają, przez co ma konsystencję kremu. Z drobnym makaronem smakuje wybornie.


około półtora litra rosołu + warzywa ( wykorzystuję pozostały rosół z dnia poprzedniego)
pomidory z puszki ( 400 g)
pieprz 
 sól morska Kamis do smaku
szczypta cukru
kubek gęstej śmietany ( 150  g)
makaron drobny u mnie gwiazdki Czaniecki



Rosół podgrzewam razem z warzywami ( marchew, pietruszka , seler, cebula/por), dodaję pomidory wraz z zalewą , całość dokładnie blenduję.  Gotuję chwilę, około 15 minut, na koniec  hartuję śmietanę  gorącą zupą  i wlewam do garnka, mieszam i ewentualnie doprawiam do smaku.
Makaron gotuję wg wskazówek producenta, odcedzam i podaję z zupą.




Szybko i smacznie :)

2 komentarze:

  1. ukochana zupa z dzieciństwa:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj te gwiazdki :) Wróciłam do czasów błogiego dzieciństwa ;)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)