piątek, 22 lutego 2013

Surówka z kiszonej kapusty

Banalna surówka z kiszonej kapusty,my ją uwielbiamy,
  prosta w przygotowaniu, do piątkowej rybki w sam raz;) 
Smacznego:)


1/2 kg kiszonej kapusty
1 cebula
1 marchewka
pieprz mielony
1/2 łyżeczki cukru
2  - 3 łyżki oleju ( u mnie z pestek winogron)





Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, pokroić. Marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrać cebulę i pokroić w kostkę. Dodać świeżo zmielonego pieprzu, cukier i olej. Całość dokładnie wymieszać. 
Wspaniały dodatek do smażonej rybki, kotletów mielonych lub schabowego. 
U nas dzisiaj w towarzyskie smażonego mintaja i ziemniaczków;)
Smacznego;)

_____________________________________________________

1 komentarz:

  1. Robię dokładnie tak samo. Pyszne! :-)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)