Z ciastem francuskim można improwizować i wymyślać smaczne jedzonko:)
Dziś paczuszki z dorszem, pychaaa.......
Dziś paczuszki z dorszem, pychaaa.......
40- 50 dkg ryby ( dorsz, mintaj)
Gotowe ciasto francuskie
Jajko
Przyprawy wg gustu, u mnie takie:
Sól morska
Pieprz cytrynowy
Szałwia
Koperek
Mielony pieprz kolorowy
Rybę, jeśli mrożona trzeba odmrozić, następnie kroję ją w paseczki, jeśli kostka wystarczy po odmrożeniu rozdzielić. Mięso przekładam do miski i posypuję obficie przyprawami. Zakrywam i zostawiam tak na 1-2 godzin.
Ciasto francuskie dzielę na 6 części, w filiżance łączę jajko z przyprawami ( te samo co do rybki) i smaruję nim każdy kawałek ciasta.
Układam kawałki ryby na ciasto, i zawijam paczuszki, wierzch także pokrywam jajkiem z przyprawami.
Piekę 20 -25 min w piekarniku nagrzanym do 175st.C ( termoobieg)
mmm na pewno pysznie smakują z tą rybką:)
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie, musi pysznie smakować.
OdpowiedzUsuńOj bardzo smakowały:) Dziękuję za komenciki:)
OdpowiedzUsuńPomysłowe i bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Ewciu:)
Usuń