Troszkę odmiany, pyszna, warstwowa sałatka z kiełkami, fasolą, szynką... pyszotka;)
Składniki:
Seler marynowany słoik 670 g
2 pory
Puszka czerwonej fasoli (400 g)
6 jajek ugotowanych na twardo
30 dkg szynki drobiowej
30 dkg zółtego sera
Kiełki opakowanie 150 g ( u mnie soczewica, fasola mung i cieciorka)
2 śmietany 12% ( 2 x 180 g)
Jogurt naturalny ( 200 g)
3 pełne łyżki majonezu ( Helmans)
2 sosy tysiąca wysp
Seler marynowany słoik 670 g
2 pory
Puszka czerwonej fasoli (400 g)
6 jajek ugotowanych na twardo
30 dkg szynki drobiowej
30 dkg zółtego sera
Kiełki opakowanie 150 g ( u mnie soczewica, fasola mung i cieciorka)
2 śmietany 12% ( 2 x 180 g)
Jogurt naturalny ( 200 g)
3 pełne łyżki majonezu ( Helmans)
2 sosy tysiąca wysp
Przygotowanie:
Najpierw przygotowuję miseczki, aby każdy składnik sałatki był osobno. Seler i fasolkę odcedzam na sitkach , jak odciekną z zalewy przekładam oddzielnie do miseczek szynkę kroję w kostkę, żółty ser ścieram na tarce o większych oczkach. Umyte i oczyszczone pory drobno kroję w plasterki, jajka trę na grubszych oczkach tarki. W pojemniku mieszam śmietanę z jogurtem, majonezem i sosem 1000 wysp. Składniki układam warstwowo w przezroczystej misce.
Najpierw przygotowuję miseczki, aby każdy składnik sałatki był osobno. Seler i fasolkę odcedzam na sitkach , jak odciekną z zalewy przekładam oddzielnie do miseczek szynkę kroję w kostkę, żółty ser ścieram na tarce o większych oczkach. Umyte i oczyszczone pory drobno kroję w plasterki, jajka trę na grubszych oczkach tarki. W pojemniku mieszam śmietanę z jogurtem, majonezem i sosem 1000 wysp. Składniki układam warstwowo w przezroczystej misce.
1. Seler
2. Szynka
3. Por
4. Sos
5. Fasolka
6. Jajka
7. Ser
8. Sos
9. kiełki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)