Pyszna sałatka, doskonała na przekąskę lub dietetyczny obiad:)
2 pomidory
2 kiszone ogórki
por
½ kapusty pekińskiej
kiełki z
rzodkiewki
sos koperkowo – ziołowy
50 ml wody
2 łyżki majonezu
kawałek pieczonej lub grillowanej piersi z indyka( wg gustu)
Robię taką sałatkę jeśli zostanie mi mięso np. z obiadu, ale nie raz smażę specjalnie. Kroje mięso na średniej wielkości kawałki, marynuję (olej i przyprawa do indyka) i smażę. Po usmażeniu kroję na dowolne kawałki.
Oczyszczoną kapustę pekińską szatkuję, kiszone ogórki kroję w kostkę, pora w piórka, umyte pomidory na małe kawałki( dowolnie)dodaję kiełki.
Przygotowuję sos, zawartość torebki mieszam z wodą, następ nie dodaję majonez i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki łączę ze sobą i wykładam porcje na talerz, na warzywa układam mięsko, ilość wg potrzeb i smaku. Wierzch posypuję dodatkowo kiełkami. Majonez można zastąpić olejem lub jogurtem, ja jednak wolę majonez:)
Przygotowuję sos, zawartość torebki mieszam z wodą, następ nie dodaję majonez i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki łączę ze sobą i wykładam porcje na talerz, na warzywa układam mięsko, ilość wg potrzeb i smaku. Wierzch posypuję dodatkowo kiełkami. Majonez można zastąpić olejem lub jogurtem, ja jednak wolę majonez:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)