czwartek, 6 września 2012

Kebabowy schabowy

Tradycyjne schabowe kiedyś się znudzą, u  nas to nastąpiło, więc dzisiaj nowa odsłona  kebabowa, i panierka też niecodzienna;) Smacznego:)



SKŁADNIKI:

Około 60 dkg schabu 
1 jajko 
1 pełna łyżka śmietany lub jogurtu 
1 łyżka słodkiej papryki w proszku 
2 łyżki przyprawy do kebaba 
2 ząbki czosnku, lub łyżeczka granulowanego 
Sól 
Płatki śniadaniowe kukurydziane 

PRZYGOTOWANIE: 

Umyty schab podzieliłam na kotlety ( 5 sztuk)rozbiłam tłuczkiem, delikatnie posoliłam. Do miski wbiłam jajko, dodałam śmietanę i przyprawy, połączyłam dokładnie składniki. Każdego kotleta dokładnie obtoczyłam w masie jajecznej, zalałam pozostałą i zostawiłam całość na 2 godziny w lodówce. Płatki kukurydziane rozgniotłam w misce, panierowałam w nich kotlety . Następnie usmażyłam na oleju na złoty kolor.







1 komentarz:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...