Tradycyjne schabowe kiedyś się znudzą, u nas to nastąpiło, więc dzisiaj nowa odsłona kebabowa, i panierka też niecodzienna;) Smacznego:)
SKŁADNIKI:
Około 60 dkg schabu
1 jajko
1 pełna łyżka śmietany lub jogurtu
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
2 łyżki przyprawy do kebaba
2 ząbki czosnku, lub łyżeczka granulowanego
Sól
Płatki śniadaniowe kukurydziane
PRZYGOTOWANIE:
Umyty schab podzieliłam na kotlety ( 5 sztuk)rozbiłam tłuczkiem, delikatnie posoliłam. Do miski wbiłam jajko, dodałam śmietanę i przyprawy, połączyłam dokładnie składniki. Każdego kotleta dokładnie obtoczyłam w masie jajecznej, zalałam pozostałą i zostawiłam całość na 2 godziny w lodówce. Płatki kukurydziane rozgniotłam w misce, panierowałam w nich kotlety . Następnie usmażyłam na oleju na złoty kolor.
uwielbiam tak chrupiącą panierkę:)
OdpowiedzUsuń