Mega szybkie, mega smaczne , ciasto kruszonkowe z brzoskwiniami...poezja smaku :)
Wystarczy zagnieść kruszonkę, zmiksować resztę składników , wymieszać , poukładać i upiec.
Polecam bo warto :)
Składniki:
Kasia (250 g)
4 pełne szklanki mąki
Szklanka cukru
- osobno:
Szklanka mleka
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-na wierzch
Brzoskwinie ( u mnie małe 12 szt.)
5-6 łyżek dżemu, różne smaki
Wykonanie:
Z mąki, cukru i Kasi, zrobiłam sypkie ciasto, tak jak na kruszonkę, odsypałam szklankę na później.
W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia.
Przemieszałam łyżką ciasto kruszonkowe ze zmiksowanymi składnikami. Przełożyłam ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Dżem rozmieszałam w miseczce i rozsmarowałam na wierzchu ciasta, następnie układałam umyte połówki brzoskwiń skórką do dołu, posypałam pozostawioną kruszonką.
Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 st.C, piekło się około godziny.
Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 180 st.C, piekło się około godziny.
pieknie wygląda...;)
OdpowiedzUsuńDziękuję, i super smakuje:)
Usuń