Aromatyczne mięsko, z dodatkiem wspaniałych przypraw i grzybów, podałam z makaronem fettuccine, polecam gorąco;)
Około kg chudej
łopatki wieprzowej
makaron fettuccine Czaniecki
Sos sojowy
Sól
Pieprz biały
mielony Kamis pół łyżeczki
Pieprz ziołowy Kamis łyżeczka
Czubrica Royal Brand łyżeczka
Łyżka zmielonych na mączkę suszonych grzybów
smalec
Chudą łopatkę myję i osuszam. Posypuję delikatnie solą i świeżo zmielonym pieprzem, obsmażam na
smalcu z każdej strony. Następnie podlewam wrzątkiem , dodaję przyprawy i
zmielone grzyby , mieszam i duszę pod przykryciem do miękkości.
Na koniec można lekko zagęścić mąką lub skrobią, ja
zredukowałam płyn i otrzymałam esencjonalny sosik. Podałam z makaronem fettuccine.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Danie stworzone dla mnie:) wszystko to co najbardziej lubię:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne!!! Szkoda tylko, że synuś grzybów nie lubi:(:(:(
OdpowiedzUsuńGrzyby mozesz pominąć:)
Usuń