Serek mascarpone kojarzy się większości z Tiramisu, to błąd !:) Mascarpone jest doskonałe również na ciepło, jest świetnym dodatkiem do sosów czy zup:)
Dodałam go do racuchów, wyszły aksamitne w środku i chrupiące z wierzchu, poezja;))
5-6 jabłek
300 ml mleka czekoladowego
200 g serka mascarpone Euroser
2 łyżki cukru trzcinowego
Łyżka cynamonu Kamis
Łyżeczka proszku do pieczenia
Mąka około 4 szklanki ( zależy od soczystości jabłek)
Polecam mascarpone od Euroser, jest gęste i bajecznie smaczne;)
Smażę na oleju z obydwu stron na rumiano.
Też ostatnio dodawałam mascarpone do placków. Fajnie delikatne dzięki temu były :)
OdpowiedzUsuńfajne na weekendowe leniwe śniadanie:)
OdpowiedzUsuńU nas to w kierunku obiadku:)
Usuń