środa, 17 października 2012

Pasta twarogowa z mielonką

Bardzo lubimy pasty, można posmarować nimi kanapki, ale również listek sałaty czy ogórka, wtedy mamy świetną ,mało kaloryczną przekąskę;)


Pasta twarogowa z mielonką



30 dag mielonki lub innych wędlin 
40 dag twarogu 
Łyżeczka pieprzu mielonego 
2 łyżki jogurtu lub śmietany 
Natka pietruszki lub szczypiorku 






Twaróg i mielonkę kroję na mniejsze kostki. Przekładam do blendera, lub do misy thermomixa. Wsypuję świeżo zmielony pieprz. Dodaję do pozostałych składników. Wszystko dokładnie rozdrabniam w blenderze, lub thermomixie. Nie solę, mielonka jest dostatecznie słona. Można dodać mielonej słodkiej papryki . Do takiej pasty można wykorzystać kawałki wędlin które zalegają w lodówce;) Polecam ze świeżym chlebkiem, smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...