Bardzo lubimy pasty, można posmarować nimi kanapki, ale również listek sałaty czy ogórka, wtedy mamy świetną ,mało kaloryczną przekąskę;)
Pasta twarogowa z mielonką |
30 dag mielonki lub innych wędlin
40 dag twarogu
Łyżeczka pieprzu mielonego
2 łyżki jogurtu lub śmietany
Natka pietruszki lub szczypiorku
Twaróg i mielonkę kroję na mniejsze kostki. Przekładam do blendera, lub do misy thermomixa. Wsypuję świeżo zmielony pieprz. Dodaję do pozostałych składników. Wszystko dokładnie rozdrabniam w blenderze, lub thermomixie. Nie solę, mielonka jest dostatecznie słona. Można dodać mielonej słodkiej papryki . Do takiej pasty można wykorzystać kawałki wędlin które zalegają w lodówce;) Polecam ze świeżym chlebkiem, smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)