Szybko się je robi a jeszcze szybciej znikają...polecam:))
Ciasto francuskie ( 275 g)
1 starte na grubej tarce jabłko
10 dag zmielonych orzechów ( włoskie i laskowe)
3 łyżki powideł śliwkowych
Jajko do smarowania
Brązowy cukier
Płat ciasta francuskiego rozwijam i smaruję po całości rozbełtanym jajkiem.
W miseczce łączę starte jabłko, zmielone orzechy i powidła. Taką masę wykładam na ciasto. Zwijam w rulon, i dzielę na 14 kawałków.
Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, część pionowo, część na leżąco. Wierzch smaruje jajkiem i posypuję brązowym cukrem.
Wkładam do nagrzanego piekarnika, 175 st.C i piekę 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)