Pyszne, aromatyczne i mięciutkie, kotleciki z indyka. Dodatek czubrycy , czosnku niedźwiedziego i papryki wędzonej nadał im charakteru:) Zapraszam:)
Pierś z indyka około
60 dag
Sól morska
Olej
Skrobia kukurydziana
1-2 łyżki
Śmietana ( 150 ml)
Piersi z indyka myję, wycinam zbędny tłuszcz i ewentualne
chrząstki, dzielę na 4 kotlety. Każdy kawałek posypuję solą, papryką i czubrycą. Smażę na rozgrzanym
oleju z obydwu stron. Następnie podlewam wodą, dodaję czosnek niedźwiedzi i
duszę do miękkości. Na koniec wyciągam mięso i zagęszczam sos skrobią wymieszaną ze śmietaną . Mięso
wkładam ponownie do gotowego sosu.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Bardzo aromatyczne danie, przepadam za smakiem indyka :)
OdpowiedzUsuńIndyk jest bardzo dobrym mięsem i bogatym w białko. A jeszcze tak przyrządzone to wręcz ...przyjemność, a nie walory zdrowotne.
OdpowiedzUsuńCzosnek niedźwiedzi, czubryca i papryka wędzona, wszystkie przyprawy, które kocham! Mieszanka idealna.
OdpowiedzUsuń