Zapraszam na pyszny udziec z indyka, z aromatycznymi przyprawami:)
Około kg mięsa z udźca indyka
Na marynatę:
Papryka czerwona wędzona łyżka
Papryka słodka Royal Brand 2
łyżki
Papryka ostra Royal Brand płaska
łyżeczka lub wg smaku
Sól morska do smaku
Czosnek niedźwiedzi Royal Brand 1-2 łyżki
Olej z pestek winogron około 100 ml
Dodatkowo
Śmietana 12 lub 18 % około 150 ml
1-2 łyżki skrobi kukurydzianej ( ilość zależy od tego jaką
chcemy osiągnąć gęstość sosu)
Pieprz biały mielony do smaku
Mięso myję i dzielę
na odpowiednie kawałki, przekładam do
miski i posypuje przyprawami, na koniec wlewam olej , całość mieszam i odkładam
do lodówki, na jakieś 2 godziny.
Po tym czasie mięso obsmażam i podlewam gorącą wodą. Gotuję
do miękkości. Na koniec zagęszczam skrobią rozmieszaną w śmietanie, i
doprawiam.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Lubię takie jedzonko
OdpowiedzUsuńMy tez :)
Usuńpoproszę taki obiadek!:)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo):)
Usuń