środa, 16 października 2013

Babka kokosowa i test form firmy KAISER od redcoon.pl

Babka kokosowa, szybko się ją robi, i równie szybko znika. Do popołudniowej kawki jak znalazł.

Ciasto upiekłam w formach niemieckiej firmy ORYGINAL KAISER

Formy nie wymagają smarowania ponieważ mają powłokę non-stick, są trwałe, o czym świadczy 10-cio letnia gwarancja. Polecam , są warte zakupu. Produkty  dostępne w  
redcoon.pl/



1,5 szk. mąki pszennej

½ szk. cukru 

3 jajka

0,5 szk. jogurtu naturalnego



0,5 szk. oleju z pestek winogron

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczonej

łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Kamis

3/4 szk. wiórek kokosowych






Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiewam do miski.  Dodaję cukry, wbijam jajka, wlewam olej i jogurt , wsypuję wiórki kokosowe, całość mieszam łyżką. Gotową masę przekładam do formy  na babkę lub do keksówki . Ciasta wystarczy na  taką o wymiarach mniej więcej 30 x 8 cm
Ja upiekłam w dwóch mniejszych ( 2 x16 cm) Piekły się około 40 minut, termo obieg 150 st. C
Po upieczeniu zostawiam aby troszkę ostygły, następnie wyciągam.

 Można polać polewą czekoladową, lub tak jak ja oprószyć słodkim kakao lub cukrem pudrem.


*inspiracja tutaj- 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)