Szybka i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego, parówki , kindziuka i mozzarelli .
 Można ją podać z ketchupem lub sosem czosnkowym . Zasmakuje dużym i mniejszym żarłokom .
Dodatek kindziuka nadaje potrawie "charakterku" :) Polecam, warto spróbować, smakuje wyśmienicie;) 
Owijam całość ciastem. Wierzch smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję papryką. 
Wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę około 30 minut w 170 st C Ciasto musi się ładnie przyrumienić. 
Podaję od razu z ketchupem lub sosem czosnkowym.

 
 
 
 
Brzmi i wygląda pysznie :) Zamawiam porcję!
OdpowiedzUsuńnie dodaje kindziuka, bo nie go w moim sklepie ale fakt parówki w cieście francuskim znikają bardzo szybko i zajadają je wszyscy:) pyszne!!
OdpowiedzUsuńReniu kindzik kupisz w Lidlu, nie wiem czy nie widziałam takze w Biedronce, możesz użyć innej suszonej kiełbasy :)
UsuńOoo, może i mnie się to uda zrobić.
OdpowiedzUsuńWydaje się proste - już zapisuję do ulubionych :)
Jest proste Sylwiu, polecam, pochwal się doznaniami i fotka ;)
Usuńfajny pomysł z tym dodatkiem kindziuka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńCiekawa wersja, jednak potrawa akurat nie w moim guście ;)
OdpowiedzUsuńRita, o gustach się nie dyskutuje, każdy ma swoje smaki:)
Usuńnawet ze zwykłej parówki można zrobić piękne i smaczne danie! brawo! apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńDziękuję Żanetko :)
Usuń