Pyszne wafelki z masą kakaową -przekładane andruty |
2 opakowania wafli
25 dag masła
pół szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
2 łyżki gorzkiego kakao
2 szklanki mleka w proszku
Do garnka przekładam masło, dodaję pół szklanki mleka i cukier, całość podgrzewam do połączenia się składników. Kakao przesiewam i mieszam razem całość.
Na koniec dodaję mleko w proszku, mieszam rózgą aż powstanie gęsta masa.
Powstałą masę od razu rozsmarowuje na waflach .
Ilość masy jaką smarujemy zależy od własnych upodobań, my wolimy mniej masy, wtedy wystarcza na dwa opakowania wafli. Ostatniego andruta także smaruję i posypuję mielonymi migdałami.
Poproszę na wynos;). Uwielbiam... A całe leżą koło mnie na wyciągnięcie ręki... Ale jak już masz zrobione...
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Elwirko, smacznego :D
Usuńfajna propozycja :) robiłam kiedyś takie z masą krówkową, ale te Twoje ciekawsze :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam, są prze smaczne :)
UsuńTakie domowe wafelki są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńoj tak:)
Usuń