środa, 8 października 2014

Pyszne wafelki z masą kakaową -przekładane andruty


Pyszne kakaowe wafelki obsypane mielonymi migdałami. Lubią je dzieci i dorośli , można je przygotować jak tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego.


Pyszne wafelki z masą kakaową -przekładane andruty

2 opakowania wafli 

25 dag masła 
pół szklanki mleka 
1/2 szklanki cukru 
2 łyżki gorzkiego kakao 
2 szklanki mleka w proszku 








Do garnka przekładam masło, dodaję pół szklanki mleka i cukier, całość podgrzewam do połączenia się składników. Kakao przesiewam i mieszam razem całość. 
Na koniec dodaję mleko w proszku, mieszam rózgą aż powstanie gęsta masa. 
Powstałą masę od razu rozsmarowuje na waflach . 
Ilość masy jaką smarujemy zależy od własnych upodobań, my wolimy mniej masy, wtedy wystarcza na dwa opakowania wafli. Ostatniego andruta także smaruję i posypuję mielonymi migdałami.










6 komentarzy:

  1. Poproszę na wynos;). Uwielbiam... A całe leżą koło mnie na wyciągnięcie ręki... Ale jak już masz zrobione...

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna propozycja :) robiłam kiedyś takie z masą krówkową, ale te Twoje ciekawsze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie domowe wafelki są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...