Smaczna odmiana zwykłego mielonego:)
Dzisiaj z kukurydzą, smaki świetnie się komponują i smakują.
Aby jedzenie nie było nudne :)
Podałam z ulubioną przez nas młodą kapustą z koperkiem :)
50 dag mięsa mielonego z udźca indyka
1 duże jajko
Łyżka cebulki z granulkach
Łyżeczka czosnku w granulkach
Sól wg smaku
Łyżeczka posiekanej drobniutko natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej + około
50 ml mleka
4 łyżki kukurydzy konserwowej
Bułka tarta do panierki
Olej do smażenia
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję jajko i przyprawy.
W miseczce mieszam bułkę tartą z mlekiem , jak ładnie napęcznieje dodaję do
mięsa .
Całość dokładnie mieszam i
wyrabiam , z masy mięsnej formuję
sznycelki, na środek nakładam po łyżeczce kukurydzy i zlepiam, następnie
obtaczam delikatnie w bułce tartej i smażę na oleju z każdej strony.
Apetyczny obiadek:)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:) ja jednak musiałabym połowę zrobić z groszkiem
OdpowiedzUsuńZ groszkiem też będą smaczne :)
UsuńUwielbiam kotlety mielone nadziewane- kiedys nadziewalam pieczarkami. Ale Twoje :) jak zwykle perfekcyjne, a wygladaja tak ze robie sie glodna. Obiad wyglada bardzo apetycznie I kiedys na pewno wykorzystam Twoj pomysl :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie za miłe słowa;)
Usuńno proszę, ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńI smaczne Gosiu:)
UsuńTakie, inne, takie smaczne kotleciki :)
OdpowiedzUsuńOj tak, bardzo smaczne :)
Usuńa ja dostrzegłam młodą kapustkę i nie mogę oczu oderwać:)
OdpowiedzUsuńHehhee, pyszna też, przepis tutaj :http://takietampichcenie.blogspot.com/2012/05/moda-kapustka-z-koperkiem.html:)
UsuńPyszne kotlety ,polska tradycja.
OdpowiedzUsuńOj tak, dziękuję :)
Usuń