Ciacho dla niespodziewanych gości, robi się szybciutko, a jeszcze szybciej znika. Dlatego warto zrobić od razu dwie blaszki:)
Piekła Synowa ....z pomocą Wnusi , drugi raz w tym tygodniu ;D
Pachnące piernikiem, puszyste i smaczne, polecamy:)
Składniki na dwie keksówki ( 30 x 12 )
4 szklanki mąki pszennej
Szklanka cukru
2 szklanki oleju rzepakowego
2 szklanki mleka
2 jajka
4 łyżki naturalnego kakao
2 łyżki przyprawy do piernika ( Kamis)
2 łyżeczki sody
Pół łyżeczki soli
Do miski wlewamy mleko i olej, wbijamy
jajka, dodajemy pół łyżeczki soli i cukier, miksujemy do uzyskania puszystej
masy.
W osobnej misce łączymy resztę składników mąkę i kakao ,
dodajemy sodę i przyprawę do piernika, wsypujemy porcjami do masy jajecznej
stale miksując.
Foremki ( 30 x 12 cm) wykładamy papierem do
pieczenia i wlewamy po połowie masy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika,
pieczemy około godziny w 180 st. C.
Po upieczeniu polewamy polewą lub układamy
kostki czekolady, jak się rozpuści wystarczy rozsmarować.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
oj z chęcią bym zjadła, ale dziś grypa rozkłada i nici ze stania w kuchni. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńŻyczę zdrówka Agnieszko, przed świętami poszalejesz w kuchni:)
Usuńtakie szybkie ciacha bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńps. gotowanie za głosowanie znów trwa:)
Dzięki:)
UsuńDziękuje za dodanie przepisu do akcji Wigilia. Prosze uzupełnij go jeszcze o banerek. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPrzegapiłam, dziekuję, już ok:)
Usuń