Wymyśliłam sobie taki miszmasz gulaszowy, wyszło pysznie, więc mogę się podzielić z Wami przepisem.
Aromatyczny sosik z makaronem smakuje rewelacyjnie! Zapraszam:)
Pierś z kurczaka ( 60 dag)
Cebula
50 dag pieczarek
2 łyżki śmietany
Łyżka skrobi kukurydzianej
Przyprawy orientacyjne, ilość wg własnego gustu
Pieprz syczuański pół
łyżeczki
Pieprz młotkowany z kolendrą Kamis pół łyżeczki
2 kulki ziela ang.
1 liść laurowy
Zmielona suszona włoszczyzna ( łyżka)
Papryka słodka
łyżeczka
Pieprz Cayenne szczypta
Sól prowansalska Kamis do
smaku
Makaron kolanko z falbanką czaniecki
Pieczarki obieram, myję, kroję w plasterki , następnie zagotowuję z
łyżeczką soli, odcedzam, przelewam
zimną wodą i zostawiam oby odciekły.
Cebulę obieram, kroję w kostkę i przesmażam na oleju, dodaje
pieczarki i chwilę duszę.
Umyte mięso z piersi kroję w większą kostkę i dodaję do rondla z pieczarkami,
mieszam i dodaję przyprawy. Całość duszę do momentu aż mięso puści sok.
Po
tym czasie podlewam wodą i gotuję około 20 minut pod przykryciem.
Na koniec zagęszczam
i jeśli jest taka potrzeba doprawiam
solą i pieprzem.
Podaję z ugotowanym al'dente makaronem.
wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńAle pyszności! :)
OdpowiedzUsuńOj tak, dziękuję ;)
UsuńTakie szybkie wymyślone dania są znakomite w smaku.
OdpowiedzUsuńDokładnie, dziękuję :)
UsuńWiesz co Madziu...Misza w kursorze mnie wystraszył. :/ Czas na drugą kawę. :D
OdpowiedzUsuńHahhahhaaaaaaaaaa.coś masz na sumieniu? :D
UsuńTzn miało być Niki :P
OdpowiedzUsuń