W piątek przeważnie podaję rybkę na obiad. Przy okazji przetestowałam przyprawę do ryb od Kamisa
Dzisiaj piątek, i
tradycyjnie u nas rybka. Postanowiłam
przy tej okazji przetestować przyprawę do ryb od Kamisa .
około 60 dag filetów z łososia
przyprawa do ryb od Kamisa -Składniki przyprawy to:
Sól, czosnek, bazylia, gorczyca, imbir, cukier, tymianek, natka pietruszki, kwas: kwas cytrynowy; rozmaryn, cebula.
2 łyżki oleju z pestek winogron
Łososia umyłam, podzieliłam na kawałki, osuszyłam na
ręczniku papierowym. Każdy kawałek posypałam przyprawą do ryb od Kamisa,
następnie skropiłam olejem z pestek winogron. Nakryłam folią
spożywczą i odstawiłam do lodówki na godzinę.
Po tym czasie rybkę usmażyła, nie dodawałam już tłuszczu.
Rybka wyszła pyszna, aromatyczna, zestaw przypraw jest
doskonale dobrany:)
Taki łosoś smakuje idealnie z surówką z kiszonej kapusty:)
Smacznego:)
Wyglada pysznie!
OdpowiedzUsuńP.S. Zapraszam na konkurs u mnie na blogu :)
http://notaknaoko.blogspot.ch/2013/03/konkurs.html