piątek, 22 czerwca 2012

Sałatka z rzodkiewek jajek i koperku



SKŁADNIKI:

2 pęczki rzodkiewek 
7 jajek 
1/2 pęczka koperku 
sól, pieprz 
2 łyżki majonezu Babuni 


PRZYGOTOWANIE:

Rzodkiewki myję i odcinam końcówki, trę na tarce o drobnych oczkach. Przekładam na sitko i zostawiam aby odciekły ze zbędnego soku. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i kroję w kosteczkę. Koperek myję, osuszam i siekam. Przekładam (suchutkie) rzodkiewki z sitka do miski, dokładam pokrojone jajka i koperek, delikatnie solę i posypuję świeżo zmielonym pieprzem, dodaję dwie łyżki majonezu. Wszystko mieszam i nakładam do salaterek lub pucharków. Podaję z wędliną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...