Składniki:
2 porcje łososia ( każdy po około 25 dkg)
Pieprz cytrynowy
Koperek suszony
Przyprawa do ryb ( Kotanyi)
Oliwa z oliwek
Sok z połowy cytryny
Wykonanie:
Porcje łososia myję, osuszam i posypuję obficie pieprzem cytrynowym,
suszonym koperkiem i przyprawą do ryb. Następnie polewam świeżym sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Odstawiam na godzinę aby
ryba przeszła przyprawami. Następnie
rozgrzewam elektrycznego grilla i grilluję łososia około 20 minut. Mój jest dwustronny, więc grilluję od razu
całego, jeśli nie ma takiej możliwości należy smażyć po 10 minut z obu stron. Podałam z młodymi ziemniakami i
sosem a’ la tzatziki.
Pyszne delikatne mięso, zasmakuje każdemu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)