Koreczki są ozdobą stołu i świetną zakąską. Powinny być na każdej imprezie. Ze składnikami można kombinować do woli:)
Dzisiaj proponuję szynkę z kremem z chrzanu i rzodkiewki :)
Składniki:
Serek kanapkowy zwykły (150 g)
Chrzan śmietankowy ½
słoiczka
Szynka w plasterkach ( rodzaj dowolny)
Rzodkiewki
Przygotowanie:
W miseczce mieszam serek z chrzanem na gładką jednolitą
masę. Rozkładam plasterki szynki i
smaruję pastą serowo- chrzanową, następnie zwijam ruloniki”. Rzodkiewki kroję w grubsze plasterki. Układam „roladki” na każdą daję 3
plasterki rzodkiewek, znowu roladka i
znowu rzodkiewki, robię dwie lub trzy warstwy. Przebijam 3 wykałaczkami, tak aby przebić szynkę i
rzodkiewkę. Przecinam delikatnie ostrym nożem między nimi. Układam na talerzyku
przyozdabiam zieleniną i podaję.. przekąska pyszna i szybka w jednym:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)