Składniki:
2 ogórki sałatkowe
Serek homogenizowany 0% tłuszczu
3 ząbki czosnku
Sól do smaku
Sok z połowy
cytryny
Koperek siekany 1-2 łyżki
Wykonanie:
Ogórki myję i obieram ze skórki, trę na tarce o drobnych
oczkach, tak samo ścieram obrany czosnek . Odlewam nadmiar wody z ogórków,
łączę czosnek ze startymi ogórkami. Dodaję serek, wyciskam sok z cytryny, solę
i wsypuję koperek, wg gustu, ja dałam 1 dużą łyżkę mrożonego, wszystko mieszam
i ewentualnie solę jeśli jest mało słone. Doskonały sos do ryby, u mnie do
łososia.
Pychotka;)
świetny sosik
OdpowiedzUsuńW moim typie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję dziewczynki, polecam lekki a smaczny:)
OdpowiedzUsuń