Składniki:
½ dużej, lub 1 mniejsza
kapusta pekińska
2 czerwone papryki
½ brokuła
Olej słonecznikowy 6
łyżek
Woda 6 łyżek
sos koperkowo-ziołowy 2 opakowania
Przygotowanie:
Kapustę pekińską oczyszczam z przywiędłych liści, myję , osuszam i drobno
kroję. Przekładam do miski. Z umytej
papryki wycinam gniazda nasienne, przepłukuję w środku, osuszam i kroję na małe
kawałki. Brokuł płuczę pod bieżącą wodą,
odcinam łodyżki , a różyczki drobno siekam. Wszystko przekładam do miski z pekinką. W
miseczce przygotowuję sos koperkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaję
do warzyw i dokładnie mieszam. Zostawiam na pół godzinki aby składniki się
„przegryzły”. Podaję do pieczonych mięs.
kolorowo zdrowo
OdpowiedzUsuń