środa, 8 października 2014

Pyszne wafelki z masą kakaową -przekładane andruty


Pyszne kakaowe wafelki obsypane mielonymi migdałami. Lubią je dzieci i dorośli , można je przygotować jak tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego.



Pyszne wafelki z masą kakaową -przekładane andruty


2 opakowania wafli 

25 dag masła 

pół szklanki mleka 

1/2 szklanki cukru 

2 łyżki gorzkiego kakao 

2 szklanki mleka w proszku 















Do garnka przekładam masło, dodaję pół szklanki mleka i cukier, całość podgrzewam do połączenia się składników. Kakao przesiewam i mieszam razem całość. Na koniec dodaję mleko w proszku, mieszam rózgą aż powstanie gęsta masa. Powstałą masę od razu rozsmarowuje na waflach . Ilość masy jaką smarujemy zależy od własnych upodobań, my wolimy mniej masy, wtedy wystarcza na dwa opakowania wafli. Ostatniego andruta także smaruję i posypuję mielonymi migdałami.










6 komentarzy:

  1. Poproszę na wynos;). Uwielbiam... A całe leżą koło mnie na wyciągnięcie ręki... Ale jak już masz zrobione...

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna propozycja :) robiłam kiedyś takie z masą krówkową, ale te Twoje ciekawsze :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i polecam, są prze smaczne :)

      Usuń
  3. Takie domowe wafelki są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)