wtorek, 11 marca 2014

Wok Silit Macao i kurczak w pięciu smakach po chińsku



Kurczak w pięciu smakach po chińsku i recenzja Woka Silit 


Kolejnym produktem, który otrzymałam w ramach współpracy od redcoon.pl , jest Wok Silit Macao 0081.2838.01 , przygotowałam w nim pyszny obiad, zapraszam na recenzję i przepis.







Wok Silit Macao , jest pokryty powłoką tytanową , jest ona odporna na przypalanie lub zarysowania. Do smażenia użyłam niewielkiej ilość oleju. Wyprofilowana rączka jest bardzo wygodna podczas używania, energooszczędne dno to duży plus Woka. Kolejny plus to przystępna cena za naprawdę wysoką jakość produktu, z przyjemnością będą w nim przygotowywać posiłki. Wad nie dostrzegłam :)
##################################################
W woku Silit Macao, przygotowałam kurczaka w pięciu smakach .





Mięso z piersi kurczaka podsmażyłam na 2 łyżkach oleju, nic się nie przypalało , sama przyjemność.




 Po chwili dodałam rozmieszany z 300 ml wody, Fix w pięciu smakach po chińsku od Kamisa, całość dusiłam 10 minut. Podałam z ryżem.

Jeśli nie macie Woka , to polecam właśnie taki, KLIK spełnił moje oczekiwania w 100 % 

*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*




10 komentarzy:

  1. wok to przydatna rzecz w kuchni:) czasami wg mnie lepiej się sprawdzam niż rondel ze względu na wgłębienie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takiego kurczaczka, pycha :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. widać wok solidnie wykonany, a danie pyszne

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję kobietki kochane :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przydałby mi się taki wok, a kurczak wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Solidnie wykonany, ale czy jest odpowiedni na kuchenki elektryczne. Chińszczyzna to szybkie i smaczne danie dla zapracowanych, a z tym wokiem będzie ekspresowe :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda bardzo solidnie, ale czy będzie odpowiedni na kuchenki elektryczne? Chińszczyzna to idealne danie dla zapracowanych, a z tym wokiem będzie ekspresowa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest odpowiednia na kuchenki elektryczne:)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)