Soczyste roladki drobiowe. Doprawione czubricą i pomidorami suszonymi z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką .Podaję je na roszponce w towarzystwie pomidorków koktajlowych, przyprawiam sola czosnkową.
dwie pojedyncze piersi z kurczaka
8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej lub podobnej
serek topiony z szynką ( 10 dag)
sól czosnkowa od Bella-Bis
czubrica czerwona od Bella-Bis
pomidory suszone z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim od Skworcu
roszponka i pomidorki koktajlowe
masło klarowane do smażenia
bułka tarta ( u mnie ze złocistym lnem mielonym)
Umyte mięso przecinam wzdłuż, otrzymuję 4 płaty. Rozbijam je delikatnie tłuczkiem,
przez folię . Każdy płat posypuję solą
czosnkową i czubricą ( ilość wg gustu,
nie za dużo )
Wykładam po dwa plasterki szynki na którą kruszę pomidory z czarnuszką i czosnkiem
niedźwiedzim.
Serek topiony dzielę na 4 części i wykładam po kawałku . Zwijam
roladki.
Odkładam na 20-30 minut aby smaki się połączyły. Po tym czasie roladki panieruję w samej bułce
tartej.
Smażę na klarowanym maśle .
Podaję na roszponce w towarzystwie pomidorków koktajlowych, przyprawiam sola
czosnkową.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Przepysznie wyglądają...aż ślinka cieknie! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWitam serdecznie,
OdpowiedzUsuńNominuję Cię do nagrody Liebster Blog Awards za wykonanie dobrej roboty na blogu :) Tutaj są moje pytania: http://milosnakuchnia.pl/nominacja-liebster-blog-award/
Pozdrawiam i gratuluję :)
:) Dziękuję, zaraz idę czytać :)
UsuńBardzo lubię czubricę. Czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką nie pogardzę. Cały zestaw pochłonęłabym z miła chęcią.
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, dziękuję:)
UsuńWyglądają smakowicie te roladki :)
OdpowiedzUsuń