50 dag spaghetti ,polecam spaghetti Czaniecki
10 dag świeżego szpinaku
10 dag serek topiony cheddar
250 ml chudego mleka
100 ml śmietanki 30%
pieprz biały mielony wg smaku
imbir (u mnie Kamis) wg smaku
pieprz cytrynowy wg smaku
sól morska mielona ( Kamis młynek) do smaku
Szpinak przepłukuję pod bieżącą wodę i odstawiam aby odciekła z niego woda. Następnie drobno kroję.
Makaron gotuję na pół twardo.
W szerokim rondlu rozgrzewam mleko i rozpuszczam w nim serek topiony, dodaję posiekany szpinak i przyprawy, duszę chwilę i dolewam śmietankę, doprawiam do smaku solą. Ugotowany makaron odcedzam i dodaję do sosu, mieszam całość i podaję .
Lubi e to ? ale nie pogardziła bym jakąś pałeczką z kurczaka obok hihi ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam makarony ze szpinakiem :)
OdpowiedzUsuńTak, pyszne danie;)
OdpowiedzUsuńEwciu, pałeczkę można zawsze dołożyć :D