środa, 26 marca 2014

Spaghetti ze szpinakiem

Smaczne danie wegetariańskie, makaron w pysznym, serowym sosie ze szpinakiem, zasmakuje nawet mięsożercom .



50 dag spaghetti ,polecam spaghetti Czaniecki 

10 dag świeżego szpinaku 

10 dag serek topiony cheddar 

250 ml chudego mleka 

100 ml śmietanki 30% 

pieprz biały mielony wg smaku 

imbir (u mnie Kamis) wg smaku 

pieprz cytrynowy wg smaku 

sól morska mielona ( Kamis młynek) do smaku







Szpinak przepłukuję pod bieżącą wodę i odstawiam aby odciekła z niego woda. Następnie drobno kroję.

Makaron gotuję na pół twardo.


W szerokim rondlu rozgrzewam mleko i rozpuszczam w nim serek topiony, dodaję posiekany szpinak i przyprawy, duszę chwilę i dolewam śmietankę, doprawiam do smaku solą. Ugotowany makaron odcedzam i dodaję do sosu, mieszam całość i podaję .






3 komentarze:

  1. Lubi e to ? ale nie pogardziła bym jakąś pałeczką z kurczaka obok hihi ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam makarony ze szpinakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak, pyszne danie;)
    Ewciu, pałeczkę można zawsze dołożyć :D

    OdpowiedzUsuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...