Aksamitne, delikatne mięso z piersi indyka w pysznym sosie z czubricą, czosnkiem, papryczką chilli i innymi aromatycznymi przyprawami.
Zapraszam :)
Zapraszam :)
około 70 dag piersi z indyka
20 dag fasolki szparagowej ( u mnie mrożona )
masło klarowane
*ilość przypraw wg gustu
czubrica Bella-Bis
pieprz ziołowy
czosnek w granulkach
pieprz cytrynowy
włoszczyzna suszona mielona lub jarzynka Bella-Bis
2-3 strączki suszonej papryczki chilli Bella-Bis
łyżka słodkiej papryki
łyżka sosu sojowego
śmietanka kremówka około 50 ml
dodatkowo Makaron Tłoczony Muszelka
Po około 15 minutach dodaję fasolkę szparagową.
Na koniec można zagęścić skrobią, ja tylko zabielam śmietanką.
Podałam z makaronem.
Ale pysznie u Ciebie Madziu jak zwykle mmm :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Ewciu :)
UsuńTy to wiesz co lubię:)
OdpowiedzUsuńPs.gotowanie za głosowanie trwa:)
Hahahaaa, to dobrze Aniu:) Już biegnę głosować :)
UsuńWitam Madziu,
OdpowiedzUsuńMilo, ze zagoscilas u mnie :) Smaczny ten twoj blog... Ja akurat mam dwie lewe rece do gotowania ale czasem probuje jak mozesz zauwazyc na moim blogu :) Moze kiedys cos ugotuje dzieki twoim przepiskom :)
Pozdrawiam i buziaki...
M.
Madziu, będzie mi niezmiernie miło :) Pozdrawiam cieplutko :)
Usuń