Mleczno kawowa masa z dodatkiem pokruszonych herbatników lub ścinków z korpusów orzeszków.
Słodka i pyszna:)
25 dag masła
¾ szklanki cukru
120 ml wody
250 g mleka granulowanego odtłuszczonego ( paczka)
2 pełne łyżki kawy Inki
2 pełne łyżki cappuccino ( smak dowolny)
opcjonalnie ścinki z orzeszków lub pokruszone herbatniki , mielone orzechy, kokos ..
Do rondelka wlewam wodę, dodaję cukier i masło, podgrzewam do połączenia się składników ( nie gotuję)
Zdejmuję rondelek z kuchenki, wsypuje mleko i dokładnie mieszam, następnie dodaję ścinki z orzeszków i obydwie kawy, mieszam a następie miksuję za pomocą ręcznego blendera.
Przestudzoną masą nadziewam orzeszki lub smaruję wafle.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Pyszne to nadzienie, można je użyć do wielu słodkości :)
OdpowiedzUsuńTak, ciasteczka z nią też pyszotka;)
UsuńCos wspaniałego. Uniwersalne nadzienie, to się ceni.
OdpowiedzUsuńOj tak, dziękuję ;)
UsuńAleż bym sobie zjadła takie orzeszki. Zawsze sobie obiecuję, że kupię sobie sprzęt do ich robienia i kurcze do dziś tylko sobie mówię.
OdpowiedzUsuńWarto kupić opiekacz, takie orzeszki zadowolą każdego:)
Usuńtak zwane orzeszki! Boomba :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa masa :) Mniam!
OdpowiedzUsuń