Pyszny, aromatyczny i rozgrzewający rosół z indyka. Najlepszy z dobrym makaronem:)
Porcja rosołowa z uda indyka
Skrzydło z indyka
Makaron gniazdka czaniecki
2 marchewki
Korzeń pietruszki
Mały seler
Lubczyk
Ząbek czosnku
Pieprz
Ziele angielskie
Listek laurowy
Sól
Natka pietruszki
Porcje rosołową i skrzydło dokładnie myję, zalewam zimną
wodą i doprowadzam do wrzenia na malutkim „gazie”
Zbieram powstałe szumy,
dodaję przyprawy , obrane i umyte warzywa, plasterki czosnku i listki lubczyku.
Gotuję powoli do miękkości mięs.
Na
koniec doprawiam do smaku, mielonym pieprzem i solą .
Podaję z makaronem gniazda i warzywami z rosołu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa, idealna na tę porę roku :)
OdpowiedzUsuńOj tak:)
UsuńOk...to ja poproszę rosołek, ale bez tych czerwonych kleksów:)))
OdpowiedzUsuńA tak w ogóle jak Madziu się czujesz? Jak przeziębienie?
Częstuj się Elusiu;)
UsuńChoróbsko dalej ale się bronię, mam nadzieję że do piątku będzie spokojnie;) Dziękuję kochana:)
Uwielbiam rosół :)
OdpowiedzUsuńMy też;)
UsuńKocham rosół :)
OdpowiedzUsuńJUTRO GORUJĘ PIOTR
OdpowiedzUsuńWitaj Magdaleno jutro gotuję rosół z piersi skrzydeł i szyi indyka + jarzyny, spróbuj ugotować taaaki rosołek, Pozdrawiam Józef.
OdpowiedzUsuńGotuję także z inych części, co akurat mam, za każdym razem pycha;) Również pozdrawiam :)
Usuń