poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Surówka -modra z pekinką

Pyszna surówka z czerwonej i pekińskiej kapusty do obiadu, u mnie połowa znikła jeszcze przed nim:D Polecam, jest przepyszna:) 



Mała główka czerwonej kapusty
½ kapusty pekińskiej
1 cebula czerwona
1 cebula żółta
1 marchewka
łyżeczka czosnku w granulkach
pieprz i sól do smaku
2 pełne łyżki  majonezu








Warzywa myję. Kapustę pekińską  kroję w drobniutkie paseczki. Obieram obydwie cebule  i też drobno siekam. Przesypuję do miski z pekinką. Główkę czerwonej kapusty dzielę na ćwiartki  i trę na drobnych oczkach tarki. Marchew obieram i również ścieram na drobnych oczkach.  Wszystkie warzywa mieszam, dodaję przyprawy i majonez  i łączę dokładnie z warzywami.  Surówka jest doskonałym dodatkiem do mięs. 


*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

Przywołujemy wiosnę!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...