Mała główka czerwonej kapusty
½ kapusty pekińskiej
1 cebula czerwona
1 cebula żółta
1 marchewka
łyżeczka czosnku w granulkach
pieprz i sól do smaku
2 pełne łyżki
majonezu
Warzywa myję. Kapustę pekińską kroję w drobniutkie paseczki. Obieram obydwie
cebule i też drobno siekam. Przesypuję
do miski z pekinką. Główkę czerwonej kapusty dzielę na ćwiartki i trę na drobnych oczkach tarki. Marchew
obieram i również ścieram na drobnych oczkach.
Wszystkie warzywa mieszam, dodaję przyprawy i majonez i łączę dokładnie z warzywami. Surówka jest doskonałym dodatkiem do mięs.
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)