Lubię mieć w zamrażarce ciasto francuskie, kiedy najdzie rodzinkę na coś słodkiego można na szybko upiec małe co nie co:) Dzisiaj rogaliki z kremem kakaowo bananowym, posypane brązowym cukrem...mmmm....pyszotka:)
ciasto francuskie ( u mnie dwa opakowania)
słoiczek kremu kakaowo bananowego
cukier brązowy
jajko do posmarowania rogalików
Ciasto francuskie dzielę na kwadraty, na każdy nakładam łyżeczkę kremu, zwijam rogaliki, każdy smaruję rozmąconym jajkiem i posypuję odrobiną brązowego cukru.
Wkładam do nagrzanego piekarnika , 190 st.C na około 20 minut
Banalnie proste , a cieszy brzuszek łasucha;D
*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*
uwielbiam! robię podobnie ale z kremem czekoladowym albo nutellą:D
OdpowiedzUsuńkombinacja dowolna:)smakuje zawsze hihi
UsuńFajne
OdpowiedzUsuńkrem z torebki jakiejś?? przeszukuje pół internetu by znaleźć przepis na nadzienie czekoladowe nie z puszki, nie gotowe ma ktoś pomysł??
OdpowiedzUsuńZe słoiczka, coś jak nutella, kupuję w Kauflandzie :)
Usuń