sobota, 20 kwietnia 2013

Rogaliki z ciasta francuskiego

Lubię mieć w zamrażarce ciasto francuskie, kiedy najdzie rodzinkę na coś słodkiego można na szybko upiec małe co nie co:) Dzisiaj rogaliki z kremem kakaowo bananowym, posypane brązowym cukrem...mmmm....pyszotka:)




ciasto francuskie ( u mnie dwa opakowania)
słoiczek kremu kakaowo bananowego
cukier brązowy
jajko do posmarowania rogalików






Ciasto francuskie dzielę na kwadraty, na każdy nakładam łyżeczkę kremu, zwijam rogaliki, każdy smaruję rozmąconym jajkiem i posypuję odrobiną brązowego cukru. 
Wkładam do nagrzanego piekarnika , 190 st.C na około 20 minut
Banalnie proste , a cieszy brzuszek łasucha;D






*S*M*A*C*Z*N*E*G*O*

5 komentarzy:

  1. uwielbiam! robię podobnie ale z kremem czekoladowym albo nutellą:D

    OdpowiedzUsuń
  2. krem z torebki jakiejś?? przeszukuje pół internetu by znaleźć przepis na nadzienie czekoladowe nie z puszki, nie gotowe ma ktoś pomysł??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ze słoiczka, coś jak nutella, kupuję w Kauflandzie :)

      Usuń

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...