niedziela, 15 lipca 2012

Makaron w tuńczykowym sosie





Składniki:
Tuńczyk w oleju
Tuńczyk w sosie własnym
½ paczki makaronu ( 250 g)
Śmietana  ( 180 ml)
1 cebula
Natka pietruszki
Ocet balsamiczny do smaku
Wykonanie:
Tuńczyka w oleju przekładam na patenię razem z olejem , tuńczyka w sosie własnym także dodaję razem z zalewą . Obraną i umytą cebulę kroję w kosteczkę i duszę razem z rybą, do momentu aż zmięknie.  Po około 15 minutach wlewam śmietankę, i dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku octem balsamicznym, ale troszkę.  W między czasie gotuję makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Odcedzam, wykładam na talerze i polewam sosem tuńczykowym.  Posypuję posiekaną natką . Smaczne i szybkie danie .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...