Składniki:
Tuńczyk w oleju
Tuńczyk w sosie własnym
½ paczki makaronu ( 250 g)
Śmietana ( 180 ml)
1 cebula
Natka pietruszki
Ocet balsamiczny do smaku
Wykonanie:
Tuńczyka w oleju przekładam na patenię razem z olejem ,
tuńczyka w sosie własnym także dodaję razem z zalewą . Obraną i umytą cebulę
kroję w kosteczkę i duszę razem z rybą, do momentu aż zmięknie. Po około 15 minutach wlewam śmietankę, i
dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku octem balsamicznym, ale troszkę. W między czasie gotuję makaron, zgodnie z
instrukcją na opakowaniu. Odcedzam,
wykładam na talerze i polewam sosem tuńczykowym. Posypuję posiekaną natką . Smaczne i szybkie
danie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)