niedziela, 1 lipca 2012

Dip czosnkowy z krakersami



Składniki:

paczka krakersów koktajlowych

7 ząbków czosnku

2 serki śmietankowe

1 serek czosnkowy

ew. oliwki nadziewane czosnkiem




Wykonanie:

Serki przekładam do miseczki. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Dodaję do miski z serkami, wszystko razem dokładnie mieszam. Można posolić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Odkładam na jakąś godzinkę do lodówki. Po tym czasie wykładam „dip” czosnkowy na talerzyk. Następnie układam na większym talerzu, a na nim układam w około krakersy. Można ponabijać oliwki z czosnkiem na wykałaczki i poukładać obok „dipu”


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...