Składniki:
paczka krakersów koktajlowych
7 ząbków czosnku
2 serki śmietankowe
1 serek czosnkowy
ew. oliwki nadziewane czosnkiem
Wykonanie:
Serki przekładam do miseczki. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Dodaję do miski z serkami, wszystko razem dokładnie mieszam. Można posolić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Odkładam na jakąś godzinkę do lodówki. Po tym czasie wykładam „dip” czosnkowy na talerzyk. Następnie układam na większym talerzu, a na nim układam w około krakersy. Można ponabijać oliwki z czosnkiem na wykałaczki i poukładać obok „dipu”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)