Lekka zupa z kiszonych ogórków, przysmak mojego syna, zajadamy ją wszyscy z ochotą.
Można podać z ryżem lub z ziemniakami.
Składniki:
6 kiszonych ogórków
1 duża marchew
1 średnia pietruszka
kawałek selera
3 ząbki czosnku
2 liście laurowe
3 kulki ziela ang
8 – 10 kulek pieprzu
Śmietana około 200 ml
Wykonanie:
Warzywa obieram i myję, ścieram razem z ogórkami (w blenderze) na wiórki. Przekładam do garnka
i zalewam wodą ( około 2 l) dodaję pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek i
przyprawy. Gotuję jakieś pół godziny. Po tym czasie dodaję śmietanę zahartowaną
zupą, mieszam i doprawiam do smaku. Podaję z ziemniakami lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)