niedziela, 1 lipca 2012

Muszle z sardynkami



Składniki:
1 puszka sardynek w pomidorach
Serek śmietankowy
Papryka w proszku
Makaron duże muszle

Wykonanie:

Makaron gotuję al’ dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju .Odcedzam i pozostawiam do całkowitego wystudzenia. Sardynki przekładam do miski,   dodaję serek i mieszam do usyskania masy. Przyprawiam słodką papryką. Ostudzone „muszle” napełniam pastą sardynkową, i układam na talerzyku, wstawiam  do lodówki. Wyciagam przed samym podaniem i  posypuję lekko papryką. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...