Mix sałat z rzymską i roszponką
Kilka pomidorków koktajlowych
Kilka rzodkiewek
Ogórek zielony
Pęczek koperku
Jogurt naturalny( 150 ml)
Przyprawa do sałatek w młynku
Sól i pieprz do smaku
Sałatki opłukuję pod
bieżącą wodą i osuszam w wirówce do warzyw.
Przekładam do miski. Resztę
warzyw myję, z rzodkiewek odcinam kocówki, ogórka obieram, pomidorki kroję na
połówki, rzodkiewki i ogórki na mniejsze kawałki. Dodaję do sałaty. Świeży
koperek należy umyć i osuszyć, następnie posiekać i dodać do reszty warzyw, ja
użyłam mrożonego. Posypuję przyprawą do sałatek ( wg smaku) dodaję jogurt ,
doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Świetny dodatek do mięs z grilla
lub do obiadu.
uwielbiam takie mixy:D
OdpowiedzUsuńdzięki, my też:)
UsuńTakie dodatki do obiadu to ja lubię i to bardzo :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję i rownież pozdrawiam:)
Usuń