piątek, 10 maja 2013

Surówka do mięs

Pyszna i lekka surówka, doskonała do obiadu lub mięs z grilla. 



Mix sałat z rzymską i roszponką
Kilka pomidorków koktajlowych
Kilka rzodkiewek
Ogórek zielony
Pęczek koperku
Jogurt naturalny( 150 ml)
Przyprawa do sałatek w młynku
Sól i pieprz do smaku




Sałatki  opłukuję pod bieżącą wodą i osuszam w wirówce do warzyw.  Przekładam do miski.  Resztę warzyw myję, z rzodkiewek odcinam kocówki, ogórka obieram, pomidorki kroję na połówki, rzodkiewki i ogórki na mniejsze kawałki. Dodaję do sałaty. Świeży koperek należy umyć i osuszyć, następnie posiekać i dodać do reszty warzyw, ja użyłam mrożonego. Posypuję przyprawą do sałatek ( wg smaku) dodaję jogurt , doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Świetny dodatek do mięs z grilla lub do obiadu.

4 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...